جنگها و تاریخ

جنگها و تاریخ، فضایی برای بررسی رویدادهای تاریخی و جنگها است.

جنگها و تاریخ

جنگها و تاریخ، فضایی برای بررسی رویدادهای تاریخی و جنگها است.

طب سنتی از جان ما چه می خواهد؟

Mehdi Golshani.jpgAvicenna Portrait on Silver Vase - Museum at BuAli Sina (Avicenna) Mausoleum - Hamadan - Western Iran (7423560860).jpg

من در یکی دو سال گذشته بارها و بارها به طب سنتی تاخته ام... البته بیشتر از این که بخواهم خود طب سنتی را هدف قرار بدهم دوست دارم دست اندر کاران طب سنتی را هدف قرار بدهم. اما چون حوصله ی دادگاه رفتن و شکایت این عزیزان را ندارم اصلا خود جریان را زیر سوال می برم. با وجود سالها پیشرفت در طب مدرن غربی و در جا زدن و بوکسوات طب سنتی/اسلامی هنوز افرادی در جامعه ما هستند که فکر می کنند گره های سلامت مردم به دست طب سنتی باز می شود. نمونه ی آخرش سخنرانی فیزیک دان محترم و استاد سابق دانشگاه شریف دکتر مهدی گلشنی هست که می توانید آن را از اینجا دانلود کنید و گوش بدهید... این بزرگوار هزار تا آسمان و ریسما را به هم بافته تا ثابت کند که باید به طب سنتی فرصت داده شود.

دو تا نکته را عرض کنم خدمت دوستان:

اولا که به طب سنتی فرصت داده شده است. یعنی الان در بعضی از دانشگاه های علوم پزشکی (و از همه مهمتر دانشگاه علوم پزشکی ایران) پزشکان عمومی برای ادامه تحصیل برای تخصص می توانند رشته طب سنتی را انتخاب کنند و با روشهای طب سنتی آشنا شوند.

دوما که فرضا در جامعه طب سنتی هم رشد کرد... خوب ! آخرش که چی؟ آیا طب سنتی با درک ناقصی که از فیزیولوژی بدن انسان دارد می تواند یک عمل جراحی مانند عمل جراحی زیر را انجام بدهد؟ نگاه کنید و خودتان قضاوت کنید که طب سنتی تا کنون جان چند نفر را با روشهایی مانند روش زیر توانسته است تا نجات بدهد:



نظرات 12 + ارسال نظر
رضا پنج‌شنبه 6 آذر 1399 ساعت 05:58 http://ariya.xyz

ضمن حمایت کامل از خانم مریم و محکومیت تغریبی طب سنتی علام میدارم کاملا اقای کیانی رو محکوم و از ایشان اعلام برائت میجویم نهبخاطر موضع تقریبا اصولی درباب طب سنتی . اقا رضا بنظر شما چرا سیستم های پنتسیر و تور ام دو در سوریه و ارمنستان قربانی یک پهپاد ساده و ارزون قیمت شدن؟اینبیرق دار نه رادار گریز هست و نه میتونه اخلال گر حمل کنه . روسا میگفتن این پانتسیر کروز میزنه و فلان میکنه اما دیدیم که خیلی راحت قربانی میشه. همین اوسا میگفتن دهه هشتاد پهپاد اسرائیلی زده و در جنگ خلیج فارس تامهاوک زده اما اینجا هیچی .البته ربطی به بحث نداشت اما مهم تر از علف و طبابت هست

سلام برادر... بارها گفته ام و بار دیگر میگویم که من متخصص تاریخم... هر وقت جنگ آذربایجان و ارمنستان به تاریخ پیوست من هم درباره ش اظهار نظر می کنم

صمد پنج‌شنبه 6 آذر 1399 ساعت 03:48

در ابتدا باید بگم که پاسخ خانم مریم بیشتر از اینکه منطقی پشتش باشه ردیف کردن مشتی گوشه و کنایه کودکانه بود ولی خب من سعی می کنم با ذره بین قسمت های دارای منطق رو پیدا کنم و پاسخی داشته باشم.
فرمودید که من اساتید خودمو رفرنس نمی دونم.
خب اینکه بدیهیات است. استاد نمی تونه رفرنس باشه. تعریف کتاب رفرنس پزشکی مشخصه و حرف استاد داخل کلاس شامل اون نمیشه. به طور مثال رفرنس جراحی کتاب شوآرتز و رفرنس داخلی هاریسون و ...
وهیچ جای دنیا نمی گن رفرنس فلان رشته حرف فلان استاده. من هم خیلی ساده از شما پرسیدم که کتاب رفرنس طب سنتی که می فرمایید در دانشگا های پزشکی امریکا تدریس میشه چیه؟ نامش چیست بلکه ما سرچ کنیم و اونو بخونیم که شما شروع بافتن آسمون و ریسمون کردید.
می دونید چرا؟ چون همچین کتابی وجود نداره.
حرف شما مثل حرف بقال سر کوچه هست که همین جور روی هوا برای خودش ادعا می کنه که هنوز هم بعد از چند صد سال کتاب های ابن سینا در دانشگاه های غربی تدریس میشه. و وقتی ازش می پرسی دقیقا کدوم کتاب در کدوم دانشگاه؟ پاسخی نداره.
در مجموع من از لابه لای صحبت هاتون متوجه خاستگاه سیاسی اجتماعی شما شدم و فهمیدم که به کدوم دسته از دانشجویان تعلق دارید و این رو هم می دونم که گفت و گو با شما و همفکرانتون آب در هاون کوبیدن است ولی بیشتر برای سایر کسانی که ممکنه نوشته منو بخونن می نویسم که کلا بحث طب سنتی در ایران مثل قضیه علوم انسانی اسلامی هست. وریشه علمی نداره و بیشتر به دلیل فشار سیاسی ایجاد شده از مقامات بالا هست که مرتبا مطرح میشه و همیشه هم فرصت طلبانی همچون شمس اردکانی پیدا میشن که این وسط ازین نمد برای خودشون کلاهی بدوزند.
علم شاخه های مختلفی داره مثل ریاضیات فیزیک شیمی زمین شناسی پزشکی و... و خاصیت علم اینه که با گذشت زمان نسبت به قبل پیشرفت می کنه اگر اشتباهی وجود داشته باشه اونو می پذیره و تصحیح می کنه بنابراین صحبت کردن از طب سنتی همون قدر بی معنیه که صحبت کردن از زمین شناسی و سنتی شیمی و سنتی فیزیک و سنتی و...
و استفاده از طب سنتی همونقدر مضحکه که شما در قرن بیست و یکم بری توی زیر زمین خونت و سعی کنی با مواد شیمیایی مختلف مس رو تبدیل به طلا کنی یا کره زمین رو تخت بدونی و خورشید رو در گردش به دور زمین.
ولی حالا اینکه چرا در جوامع بحث طب سنتی و استفاده ازون پیش میاد ولی مثلا کسی در مورد استفاده از ریاضیات سنتی ادعایی نداره بحث پیچیده ای هست و دلایل چندگانه داره. که اگه کرونا بذاره در آینده نظر خودمو براتون می نویسم.

احسنت بر شما... فقط به عنوان توضیح مکمل اضافه کنم به فرمایشات شما که شمس اردکانی در آخر عمر پشیمون شد از مزخرفاتی که سر هم کرده بود و توبه کرد و با توبه انشالله که فوت خواهند کرد و از دستشان راحت خواهیم شد

مریم چهارشنبه 5 آذر 1399 ساعت 15:09

سلام حضرات گرامی
اولا آقای دکتر بیهوشی مطمئنا برخلاف نام تخصصتان شما از هوش بالایی برخوردارید کمی دقت کنید منبع من سایت خبری تسنیم نیست منبع من سخنان جناب آقای دکتر محمدرضا شمس اردکانی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هست که صحبتهاش در اون سایت خبری منعکس شده است حال اگه شما اساتید خودتون رو رفرنس نمی دونید و یکی باید از اون ور آب بگه تا باورد کنید دیگه خود دانید از سوی دیگه فکر کنم شما ایران زندگی نمی کنید و از طرح مزخرف قرنطینه دو هفته ای خبر ندارید من برای این که یه مقاله ای رو این هفته برای همایش ارسال کنم مجبور شدم که کتابی که قیمتش 35 تومان بوده و الان در بازار موجود نیست رو 79 هزارتومان هزینه بدم که کتابخونه برام اسکن کنه بفرسته الان تو این وضعیت شما انتظار دارید از کتابخانه دانشگاه براتون منبع بیارم !!!!!!!!!
ثانیا آقای تاریخ علم شما بهتره بدونی که ملاصدرا از اجداد منه و فلسفه تو خون منه و عمرا فریفته این نوع سفسطه بافی ها امثال شما نمی شم. شما می گید تزتون اینه که وفتی می بینید کسی داره تو یه علم کلاه برداری می کنه کلا می کوبیدش و نابودش می کنید !!!! واقعا ایول دارید از این منظر که در تمامی علوم داره کلاه برداری می شه یعنی به ذعم شما باید همه رو کوبید و رفت توی غار زندگی کرد اگه این سفسطه گری نیست پس چیه یکی از درحال حاضر مهترین کتب در زمینه تاریخ علم نوشته شده کتاب تاریخ علم مردم نوشته کانر هست البته من نمی دونم شما چند دهه پیش فارق التحصیل شدید و اون موقع این کتاب نوشته شده بوده یا نه اما به شما توصیه می کنم که حتما بدون عینک غرض ورزیتون این کتاب رو بخونید درسته آدم تا چهل سالگی باید خودسازی کنه و بعد از این سن خیلی اصلاحش سخته اما نگران نباش برادر به ذعم من در پنچاه سالگی که چیزی نیست اگه کسی بخواد صد سالگی هم امید اصلاح هست من برخلاف شما معتقد به اصلاحم نه معتقد به نابود کردن البته در صورتی که خود آدم بخواد به قول معروف آدم خواب رو می شه بیدار کرد اما کسی که خودش رو به خواب زده دیگه قصه اش فرق می کنه کانر در این کتاب در صفحه 12 و 13 آورده اوپاییان {عزیز شما } اثر بخشی پوست درخت گنه گنه در مداوای بیماری مالاریا را از سرخپوستان امریکا یادگرفتند و یک برده افریقایی به اسم انسیموس مایه کوبی علیه بیماری آبله را به مردم امریکای شمالی یاد داد افتخار کشف واکسن که معمولا به دکتر ادوارد جنر داه می شود در واقع متعلق به کشاورزی به نام بنجامین جستی است و....
این کتاب علم امروز را مبنی بر دستاوردهای مردمی گمنامی می دونه که در طول تاریخ تلاش زیادی کردند و آخرش تلاششون به نام یک نفر ثبت شده اروپاییان بسیاری از این پیشرفتهای علمی رو مدیون مردم کشورهایی هستند که آنها را عقب مانده و علمشان را خرافات نامیدند. این کتاب علم را بنای بزرگی می داند که علم امروزی اتاقک بالای این برج است و تلاش گذشتگان آخرها و بدنه آن هستند البته من یک کتب غربی مثال زدم چون به ذعم شما رفرنس فقط غرب هست و بس حالا برادر جان می دانید با خراب کردن علم گذشتگان مثال آدمی رو دارید که در واقعه روی شاخه درخت نشسته و داره همون شاخه رو قطع می کنه در واقع شما با این کار باعث سقوط خودتون می شید وگرنه درخت بدون یک شاخه هم درخته.
ثالثا حضرات تحصیل کرده و روشنفکر عزیز من تو کدوم یک از پیامهام اومدم گفتم که طب سنتی بی عیب نقص هست که این جور دارید عیوب آن رو به رخ من می کشید من می گم نگاه سلبی یا ایجابی مطلق یک نگاه غلطه به جای این که بنشینید تا غربی ها براتون رفرنس بنویسند که مطالب طب سنتی شما کجاش غلط کجاش درسته خودتون دست به کار بشید تا کی می خواهید تو مقالاتتون نوشتخوار کنند رفرنسهای غربی باشید.
والا
راستی من به چند تا از مطالب دیگه تون از جمله اونی که برای حاج قاسم و زکریای رازی و افرادی که زمان پیامبر (ص) به دستور ایشان کشته شدن هم نقدهایی دارم که تو این دو سه روزه براتون می نویسم البته اگه یه مرد غیرتمند بود که جواب شما رو می داد من خودم رو تو زحمت نمی انداختم چه کنیم که در عصر حاضر مرد یافت نمی شود.
البته ببخشید انقدر صریح و تلخ نوشتم مشکل از قلم من نیست مشکل از حقیقته که تلخه !

سلام مجدد.... درباره طب سنتی من شما رو به مناظره دعوت می کنم
اگر هم بتونم له ش کنم شک نکن که این کارو می کنم تا دکون کلاه برداری یه عده ای رو تعطیل کنم....
در مورد اینکه مرد یافت می نوشود هم قبلا نوشتم.... عجیب نیست خواهر
شما به صریح و تلخ نظر دادن ت ادامه بده... ما کماکان در خدمتیم

صمد سه‌شنبه 4 آذر 1399 ساعت 05:59

سلام و عرض ادب به خانم مریم
من متخصص بیهوشی و مراقبت ویژه هستم.
مورد اول: شما که دانشجوی پزشکی هستید باید بدونید که برای ادعاتون باید رفرنس معرفی کنید و حداقل بگید کدام کتاب به عنوان رفرنس طب سنتی در دانشگاه های امریکا تدریس میشود.
مورد دوم اینکه واقعا شما به خبرگزاری تسنیم استناد می کنید؟!!!! نه واقعا خبرگزاری تسنیم؟!!
فصل ۴۰ ام کتاب miller ( از معتبر ترین رفرنس های پزشکی دنیا) رو اگه تشریف ببرید کتابخونه دانشگاهتون و بخونید می بینید که یکی از بزرگترین فصل های کتاب اختصاص داده شده به نحوه مواجهه و درمان عوارض داروهای گیاهی که مردم با تجویز دکتر های علفی اونور آبی مصرف می کنن و ببینید که می تونن منجر به چه عوارض خطرناکی بشن و این فقط یه مثال کوچک از مشکلاتیه که طب سنتی برای بیماران می تونه ایجاد کنه.
در مورد داروهایی که در ایران توسط دکتر های علفی تجویز میشن متاسفانه تحقیقات کافی توسط دانشمندان غربی صورت نگرفته و از عوارض احتمالی اطلاعات کافی در دسترس نیست.

اره عوارض جانبی این داروهای گیاهی ممکنه زیاد باشه... جالب اینه که این طب سنتی ما اصلا یه طب گیاهی خالص نیست.... جیوه و کوفت و زهرمار هم به خورد مریض بدبخت می دادن... مثل هندیا که طلا می خوردن... عقلشون نمیرسید که این فلزات سنگین خودشون مسموم کننده هستند.

مریم سه‌شنبه 4 آذر 1399 ساعت 00:53

اولا طب سنتی مبناهای خیلی پیچیده تری از اونچه شما فکر می کنید داره چون مبنای اون فلسفه بوده پس نمی تونه توسط کسانی که فلسفه بلد نیستند فهم بشه
ثانیا ابن سینا به علت این که بهش اجازه نمی دادند جنازه ها رو کالبد شکافی کنه مجبور بوده برای تشریح از اجساد جنین استفاده کنه و ساختمان قلب جنین با قلب بعد از تولد متفاوته به همین علت با اینکه درباره آناتومی اعضای دیگه بسیار دقیق نوشته اما نتونسته آناتومی قلب یک انسان درست ترسیم کنه
ثالثا من هم از این که این حکمای طب گذشته مون مرید اشخاصی چون ارسطو بودند دل خوشی ندارم کلا ایرانی جماعت رو جون به جونش کنی بیگانه پرسته قبلا ارسطو و طب یونانی رو می پرستیدند الان هم غلام حلقه بگوش غرب شدن کی می خوان به خودشون متکی بشن الله الاعلم
رابعا من نه متولی طب جدیدم نه طب سنتی نه طب اسلامی من فقط یه دانشجوی ساده هستم که معتقدم رد یا قبول بی چون و چرای هر کدوم از این روشها به طور کلی جهل، نادانی و تعصب هست انسان عاقل باید خوبی هر علم رو بگیره و بدی ها رو رها کنه حالا علم حال و گذشته و غرب و شرق فرقی نمی کنه مهم حقیقت هست و بس . بحث علم، بحث تصوف نیست که یکی مراد باشه و بقیه مرید و تابع بی چون و چرای اون. هر کس به نوبه خود باید سعی کنه یه گامی به سوی پیشرفت برداره اگه هر کس یه گام کوچیک برداره این گامها یک جهش علمی بزرگ می شه که مارو از دنباله روی بی نیاز می سازه پیشرو می کنه.
و در آخر ابن سینا درباره آناتومی اندام های مختلف بدن انسان اطلاعات دقیقی داده که با توجه به امکانات اون زمان واقعا قابل ستایش هست از بین تمام این حرف ها اومدی چسبیدی به آناتومی قلب که به علتی که گفتم دچار نقصان هست.
برادر من بیا و عینک بدبینی و تعصب رو بردار اون وقت خواهی دید دنیا زیباتر می شه
بیایم یاد بگیری جانب حق رو بگیریم تا حق با ما همراه بشه.

خانم دکتر یادتون رفته من رشته م ارشد تاریخ علمه...ا گر قرار نیست من درباره تاریخ پزشکی نظر بدم پس کی باید نظر بده؟
درباره ابن سینا و تشریح مشکل فقط ابن سینا نیست و مشکل فقط قلب نیست... تمام پزشکان سنتی از روی کتابهای جالینوس کپی پیست می کردن و تشریح جالینوس هم مبتنی بوده بر تشریح خوک و میمون... همه شون مشکل دارن چون بیس کار غلط بوده....
بعدش هم من بدبین نیستم... من یه تزی دارم توی زندگی.... وقتی می بینی چیزی هست که میشه باهاش کلاه مردم رو برداشت... بهترین راه مقابله باهاش اینه که کلا بزنی و بکوبیش و نابودش کنی... اگر پزشکی مدرن غرب هم اسباب کلاه برداری یه عده بشه همین مطالب رو درباره اونها هم مینویسم....
اگر هم بشه از همین طب سنتی دوا و درمان حسابی برای مردم پیدا کرد(که شده و کردن ) من هم طرفداری می کنم.......
شما کجا تعصب دیدی توی نوشته های من؟

مریم یکشنبه 2 آذر 1399 ساعت 19:13

سلام
من دانشجوی یکی از دانشگاه علوم پزشکی هستم هفته پیش یکی از اساتیدمون که رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه هست در این زمینه صحبت می کردند. اگه شما یه سرچی تو اینترنت کنید مطالب زیادی از افراد موثق در این زمینه پیدا می کنید مثلا خبرگزاری تسنیم مقاله ای با نام سالیانه میلیاردها دلار در آمریکا صرف آشنایی پزشکان با طب سنتی می‌شود.
این مقاله به نقل از معاون توسعه دانشگاه شهید بهشتی نوشته شده است.
من آنچه شرط بلاغست با تو می گویم تو خواه از سخنم پند گیر و خواه

سلام مجدد.... بعد اون استاد که رئیس دانشکده طب سنتی هستش نگفت که بوعلی گفته که قلب کلاً سه تا قسمت بیشتر نداره؟ آخه با فیزیولوژی که از خوک و میمون گرفته بودن چه طوری می تونستند کسی رو درمون بکنند؟ حالا یه زمانی شما به تجربه می فهمید که مثلا نبات داغ برای دلپیچه خوبه... درست؟ این میشه طب تجربی... به جاش خیلی هم عالی... اما طب سنتی ایران پایه ش فلسفه ی ارسطو هست که خود این پایه الان پاش رو هواست...

صمد یکشنبه 2 آذر 1399 ساعت 14:10

سوالی از خانم مریم داشتم. امیدوارم ببینه و جواب بده؟
دقیقا در کدام یک از دانشگاه های پزشکی امریکا طب سنتی شون به دانشجویان پزشکی تدریس میشه و منابع این تدریس کدام کتاب ها می باشد؟
با تشکر

سلام داداش... آی پی آدرس ت روسیه افتاده... داستان چیه ؟

مریم چهارشنبه 28 آبان 1399 ساعت 00:51

تقریبا تمام کشورها حتی در ایالات متحده امریکا مدینه فاضله خیلی از عزیزان است طب سنتی خود را در کنار طب جدید نگه داشته اند و جالب این است که در دانشگاه های این مدینه فاضله طب سرخپوستان که بومیان اصلی امریکا هستند تدریس می شود اما در ایران ما طب سنتی ممنوع و اهتمام به آن از زمان رضا شاه جرم شناخته شد حضرات چه فرصتی به طب سنتی دادند از سال 86 که سازمان بهداشت جهانی به همه کشورها دستور داد به طب سنتی و بومی خود به عنوان طب مکمل رجوع کنند و در دانشگاه ها و محافل علمی بیشتر به آن بپردازند تازه ایران به فکر افتاد که آن را از اعماق تاریخ بیرون بکشد ولی پزشکان عزیزما هر چه توانستند آن را محکوم کردند من نمی گم کار امثال تبریزیان درست است ولی هر عملی عکس العملی در بر دارد ممکن است عکس العمل درست نباشد و قابل نقد ولی باید منصفانه عمل که باعث این عکس العمل شد نیز باید مورد نقد قرار گیرد

سلام و تشکر از نظرات شما
من درباره طب سنتی و حدود و ثغور اون بارها و بارها مطلب گذاشتم.... می تونید اون ها رو هم توی این وبلاگ و هم توی وبلاگ قبلیم پیدا کنید و بخونید.....
خودتون گفتید طب مکمل.... یعنی اگر درمانی رو با طب مدرن شروع کردید این طب سنتی بیاد و در بعضی زمینه ها کمک بکنه... خیلی هم عالی.... ولی امثال تبریزیان میگن ما باید ریشه طب مدرن رو بخشکونیم و به جاش بریم سراغ روغن بنفشه... خیلی ها هم الان پیرو این نظریات عجیب و غریب شدند
بازهم میگم طب سنتی چون بر اساس پایه های فیزیولوژی غلط هست فقط در بعضی موارد جواب میده اون هم چیزهایی که با آزمون و خطا به دست اومده... در زمینه بیماری های جدید مثل سرطان که اصلا هیچ حرفی برای گفتن نداره

صمد سه‌شنبه 27 آبان 1399 ساعت 17:51

آقای کیانی یه کانال توی تلگرام بزنید لطفا. مردم از مطالب شما بیشتر استفاده می کنن.

یعنی بیام و برم توی تلگرام که رسما توسط دولت ممنوع هست فعالیت کنم... من رو دارید تشویق می کنید به شورش بر علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی؟
من سرباز ولایتم داداش.... سرم بره نمیرم توی تلگرام و بقیه سایتهای ممنوعه
نصر من الله و فتح قریب

صمد دوشنبه 26 آبان 1399 ساعت 19:22

آخی دلم برای دکتر گلشنی سوخت، بیچاره خیلی پرت افتاده چجوری با این همه سابقه اینقدر از حقیقت فاصله گرفته؟!
یه فرض قطعی برای خودش در نظر گرفته بود و نشسته بود بر اساس اون کلی تحلیل کرده بود.
این فرض که پزشکی سنتی در عمل به خوبی نتیجه می ده!!!!!
نمیدونم رو چه حسابی به این نتیجه رسیده بود
واقعا پیری بد دردیه

بد دردیه برادر بد.... من خودم الان می فهمم که بد دردیه
از تبلیغ کردن برای ما در میان دوستان و آشنایان دریغ نکنید برادر... اوضاع خرابه

مهدی ادیب دوشنبه 26 آبان 1399 ساعت 10:30

دست کم از دکتر گلشنی عزیز به عنوان یک دانشمند و کسی که در حوزه ی فلسفه علم کشور دارای جایگاه هستش این صحبت بعید بود.

متاسفانه ایشان از جامعه زیادی فاصله گرفته و به خاطر علایق زیادیشون به سنت گرایی چشم ش رو بر روی واقعیتهای علمی بسته
از تبلیغ کردن برای ما در میان دوستان و آشنایان دریغ نکنید برادر... اوضاع خرابه

مهدی ادیب دوشنبه 26 آبان 1399 ساعت 10:25

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد